כיצד להסיר שעוות אוזניים עמוק בתעלת האוזן

שעוות אוזניים, המכונה גם cerumen, היא חומר טבעי המיוצר על ידי הגוף כדי להגן על תעלת האוזן מפני לכלוך, אבק וחלקיקים זרים אחרים. חשוב לשמור על האוזן נקייה וללא הצטברות שעווה, מכיוון שיותר מדי שעווה עלולה לגרום לאובדן שמיעה או לזיהומים. ישנן מספר דרכים להסיר שעוות אוזניים בבטחה וביעילות. אם יש לך כמות קטנה של שעווה, פתרונות לניקוי אוזניים ללא מרשם עובדים היטב.

חפש טיפים המכילים מי חמצן או סוגים אחרים של חמצן. מי חמצן יעיל בפירוק שעוות אוזניים. שיטה פופולרית להסרת שעווה היא להוסיף כמה טיפות של מי חמצן לכדור צמר גפן ולהחיל אותו על האוזן המושפעת. מי חמצן הוא חומר חיטוי נפוץ.

אנשים יכולים גם להשתמש ברקמה נקייה כדי לטבול את הפתרון לתעלת האוזן. Nguyen-Huynh אומר שאנשים לשים שמן זית באוזן לפני מקבל את זה ניקה נראה להסיר שעווה בקלות. אנשים אינם צריכים להשתמש בטיפות אוזניים אם יש להם דלקת אוזניים אלא אם כן מומלץ על ידי רופא. חסימה יכולה להתרחש אם מישהו מנקה את האוזניים עם צמר גפן, אשר יכול לדחוף שעווה נוספת לתוך תעלת האוזן.

עם זאת, זה אפשרי עבור הגוף כדי ליצור overwax, אשר מאפשר לו לבנות ולחסום את תעלת האוזן. ישנן שיטות בטוחות ויעילות יותר לטיפול בחסימת שעווה, ולכן אין לנסות להשתמש בנרות אוזניים. הסיבה היחידה שעליך לנקות אותם היא לרכך או להסיר שעוות אוזניים מהחלק החיצוני של תעלת האוזן שלך. אבל כמו רוב הדברים בחיים, זה הכל על איזון יותר מדי שעווה יכול לחסום את האוזניים ולגרום לאובדן שמיעה זמני או זיהומים.

נרות אוזניים אמורים להיות מוכנסים לתעלת האוזן ולהדליק אותם בקצה החשוף, אך מינהל המזון והתרופות (FDA) מצא כי הם עלולים לגרום לפציעות ואף לנקב את עור התוף. אם טיפים לניקוי ללא מרשם אינם פועלים, מזרק אוזניים עשוי להיות זמין בבתי מרקחת או בבתי מרקחת. כאשר יותר מדי שעווה מצטברת באוזן, ניתן להסיר אותה על ידי ספק שירותי בריאות באמצעות מכשיר מעוקל קטן הנקרא curet. טיפים לניקוי ללא מרשם עשויים שלא לעבוד אם יש לך יותר מדי שעווה או מצב הנקרא cerumen impaction (כאשר יש חסימה מתמדת של תעלת האוזן שלך).

השקיה רגילה יכולה לסייע במניעת הצטברות שעווה, אך בדרך כלל עדיף להשאיר זאת לטיפול פעיל. הרופא שלך יכול להסתכל לתוך תעלת האוזן שלך עם מכשיר מיוחד ולהסיר כל שעווה עם מכשירים קטנים, יניקה, או השקיה. חשוב גם לכסות את כל החורים או בורות באוזן עם צמר גפן או צמר גפן לפני החדרת משהו לתוך האוזן. Nguyen-Huynh אומר שזה חכם לחפש הערכה רפואית אם תרופות הביתה לא עובדות, האוזניים שלך כואבות, או שאתה מתקשה לשמוע.